Tunnistusmerkintäpakko 1.1.2009 alkaen

Suomen Briard ry:n hallituksen, paikallisjaostojen ja toimikuntien tiedotuksia.

Tunnistusmerkintäpakko 1.1.2009 alkaen

ViestiKirjoittaja Suomen Briard ry. » 19.10.08 12:52

.
Koiranpennuille tunnistusmerkintäpakko 1.1.2009 alkaen

Rekisteröitävien koiranpentujen tunnistusmerkintäpakko astuu voimaan ensi vuoden alusta (Kennelliiton hallitus 28.8.2008). Tunnistusmerkintäpakko koskee 1.1.2009 tai sen jälkeen syntyneitä pentueita. Tunnistusmerkinnästä on hyötyä esimerkiksi, jos koira karkaa tai se varastetaan.

Suomessa tunnistusmerkintänä käytetään tatuointia tai mikrosirua. Merkinnän saa koiralle oman paikkakunnan eläinlääkäriltä tai tunnistusmerkitsijäksi koulutetulta henkilöltä.

Jatkossa kasvattajan on huolehdittava tunnistusmerkinnästä ennen kuin pentue rekisteröidään. Kennelliittoon toimitetaan uudistettu pentueilmoituslomake, johon eläinlääkäri tai tunnistusmerkitsijä onsuoraan kirjannut tunnistusmerkintätiedot. Tämän saatuaan Kennelliitto toimittaa rekisteritodistuksen, joka sisältää myös tunnistusmerkintätiedot (tatuointitunnus tai mikrosirunumero).

Pentueilmoitus tehdään lähettämällä lomake postitse. Myöhemmin keväällä tulee mahdollisuus lähettää ilmoitus myös internetin kautta, kun Kennelliitto avaa sähköisen OmaKoira-palvelun. Palvelussa voi tehdä sähköisen pentueilmoituksen, johon tunnistusmerkitsijä tallentaa suoraan tunnistusmerkintätiedot.

Tatuointi tehdään yleensä aikaisintaan kuuden viikon ikäisille pennuille. Mikrosirulle ei ole alaikärajaa. Mikrosiru suositellaan laitettavaksi joko kaulan vasemmalle puolelle tai niskaan.

Tarkemmat ohjeet rekisteröitävien pentujen tunnistusmerkinnästä löytyvät Kennelliiton internet-sivuilta www.kennelliitto.fi > Lomakkeet ja säännöt. Uutta pentueen ilmoituslomaketta voi tulostaa sivuilta joulukuun puolen välin jälkeen. Perinteistä tunnistusmerkintäkorttia käytetään jatkossa vain aiemmin rekisteröityjen, sekarotuisten ja uudelleen merkittävien koirien kohdalla, ja se koskee sekä mikrosiruja että tatuointeja.

Jalostukseen käytettävillä koirilla tunnistusmerkintäpakko alkoi 1.6.2008. Tunnistusmerkintäpakko koskee myös ulkomaisia jalostukseen käytettäviä koiria.

Näyttelyihin ja kokeisiin osallistuneet koirat on ollut tunnistusmerkittävä joko mikrosirulla tai tatuoinnilla jo 1.1.2001 lähtien. Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran ilmoituksen mukaan 3.7.2011 alkaen Suomeen tuotavien koirien tunnistusmerkinnäksi hyväksytään ainoastaan mikrosirumerkintä. Kennelliitto hyväksyy myös tämän jälkeen tatuoinnin virallisena tunnistusmerkintänä kokeissa, näyttelyissä ja terveystutkimuksissa.

Suomen Kennelliitto pitää rekisteriä kaikista puhdasrotuisista Suomessa rekisteröidyistä koirista, joiden tunnistusmerkintä muodostaa osan rekisteristä. Viime vuonna Kennelliitossa rekisteröitiin yli 50 000 koiraa. Kennelliitto pitää yllä myös sekarotuisten tunnistusmerkittyjen koirien FIX-rekisteriä.

Lisätietoja:
Viestintäpäällikkö Eeva Haapalinna-Waksman, Kennelliitto, puh. (09) 8873 0292
Tiedottaja Elina Kelola, Kennelliitto, puh. (09) 8873 0296
tunnistusmerkinta@kennelliitto.fi

Pentujen tunnistusmerkintäpakko-ohje 1.1.2009 alkaen
.
Suomen Briard ry.
 
Viestit: 319
Liittynyt: 21.04.05 11:59

ViestiKirjoittaja Suomen Briard ry. » 19.10.08 12:53

.
TARKENNUKSIA:

* Tunnistuskorttia jatkossa käytetään ainostaan jo aiemmin rekisteröityjen, uudelleen tunnistusmerkittävien ja monirotuisten koirien kohdalla.
* Pentueilmoituslomake on ilmainen, rekisteröintimaksuun sisältyy jatkossa tunnistusmerkinnän tallennus (tatuointi maksaa saman verran kuin mikrosiru).
* Kennelliiton syysvaltuusto päättää rekisteröintimaksuista ja maksuluokista (valtuusto kokoontuu marraskuun 29.-30.).
* Uusi pentueilmoituslomake julkaistaan joulukuun puolessa välissä ja sen voi tulostaa sivuilta www.kennelliitto.fi > Lomakkeet ja säännöt
* Jalostukseen käytettävillä koirilla tunnistusmerkintäpakko alkoi 1.6.2008. Tunnistusmerkintäpakko koskee myös ulkomaisia jalostukseen käytettäviä koiria.

Eviran ilmoituksen mukaan 3.7.2011 alkaen Suomeen tuotavien koirien tunnistusmerkinnäksi hyväksytään ainoastaan mikrosirumerkintä. Kennelliitto hyväksyy jatkossakin myös tatuoinnin virallisena tunnistusmerkintänä.
.
Suomen Briard ry.
 
Viestit: 319
Liittynyt: 21.04.05 11:59


Paluu Tiedotuksia

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa

cron