Sivu 1/1

Foorumin kehittämistoiveet [äänestys lukuoikeuksista]

ViestiLähetetty: 07.01.14 13:25
Kirjoittaja Minna Saarimaa
Keskustelufoorumin ohjelmisto on kokenut viime aikoina päivitystä, ja nyt samalla on paikallaan miettiä muitakin mahdollisia muutoksia foorumin kehittämiseksi. Mielellään kuultaisiinkin, mitä foorumin käyttäjät toivovat, millaisia ajatuksia tästä foorumista on ja millaisia muutostoiveita niistä herää.

Yhdistyksen tiedotuskanavana foorumi on ollut hyvin aktiivisessa käytössä, mutta varsinainen keskustelu siihen tarkoitetuilla briardiaiheisilla palstoilla on ollut harmittavan vähäistä. Voisivatko jotkut muutokset lisätä keskustelu- ja osallistumishalukkuutta? Nykyään tarjolla on Facebook ja lukuisia muita sosiaalisen median palveluita viestintään, tiedonjakoon ja tiedonhakuun, ja ne varmasti "syövät" hieman foorumin käyttöä näissä tarkoituksissa. Toisaalta Facebookissakaan varsinaisia briardikeskusteluja ei oikein ole syntynyt. :whoknows:

Yksi keskustelufoorumin mahdollinen muutoskohde on sen lukuoikeudet. Tällä hetkellä foorumin kaikkia palstoja voi lukea kuka tahansa. Olisiko palstoille mukavampi kirjoittaa ja keskusteluihin osallistua, jos lukijakuntana olisivat vain palstalle rekisteröityneet?

Foorumissa tiedotusluonteisia palstoja on neljä (Tiedotuksia, Putiikki, KV ja Ylläpito) ja loput palstat (Yleinen, Tulokset, Esittelyt ja Paikallisjaosto) ovat enemmän keskustelunomaisessa käytössä. Minkä palstojen lukuoikeudet mahdollisesti haluttaisiin rajoittaa vain rekisteröityneille? Kaikkien palstojen? Vai tiedotusluonteiset avoimesti luettaviksi ja keskustelunomaiset rekisteröityneille? Vai tiedotusluonteiset ja tulokset (briardi-pr:n nimissä) avoimesti luettaviksi ja muut keskustelunomaiset rekisteröityneille? Vai joku muu vaihtoehto?

Laitoin tähän keskustelunavaukseen äänestyksen lukuoikeuksista. Keskustelu on kuitenkin avoinna ihan mistä tahansa foorumin kehittämiseen liittyvästä aiheesta.