Koiranetin kuolinsyytilasto

Keskustelua briardien hoidosta, kasvatuksesta, koulutuksesta, terveydestä jne.
Avatar
Minna Saarimaa
Viestit: 397
Liittynyt: 12.05.05 21:55
Suomen Briard ry: jäsen
Koirat:: .
brn Black Death Hulotte "Aino" 2015
brn Black Death Haloo "Haloo" 2015
brn Black Death Varis "Varis" 2009
Paikkakunta: Oulunsalo
Viesti:

Koiranetin kuolinsyytilasto

Viesti Kirjoittaja Minna Saarimaa »

Tällä hetkellä Koiranet-jalostustietojärjestelmään on ilmoitettu kuolinaika 225 briardista. Se on ihan kelpo määrä, kun briardeja kaikkiaan on rekisteröity 2377 - ja niistä suunnilleen 450 on vielä alle kymmenenvuotiaita koiria.

Kennelliiton jäsenet voivat tehdä kuolinilmoituksen koirastaan Omakoira-palvelussa. Palvelusta valitaan Koirat-välilehti ja klikataan aktiiviseksi kyseinen koira. Sen jälkeen klikataan linkkiä ”Merkitse kuolleeksi”, jonka jälkeen pääsee syöttämään koiran kuolinajan ja -syyn. Tietojen lisäämisen jälkeen sivu tulee tallentaa ”Tallenna”-painikkeella ja tiedot päivittyvät välittömästi Kennelliiton koirarekisteriin ja Jalostustietojärjestelmään.

Mikäli Omakoira-palvelua ei ole käytettävissä (ei ole Kennelliiton jäsen), voi koiran kuolinilmoituksen tehdä myös vapaamuotoisena kirjallisena ilmoituksena. Ilmoituksessa tulee näkyä koiran nimi ja rekisterinumero, kuolinaika ja -syy sekä omistajan allekirjoitus. Ilmoituksen voi skannata tai valokuvata ja lähettää sähköpostin liitteenä osoitteeseen: rekisterointi@kennelliitto.fi tai postitse: Suomen Kennelliitto - Showlink Oy, PL 20, 79101 Leppävirta.

Kuolinajan merkitsemisessä kannattaa olla huolellinen. Tällä hetkellä briardien tilastossa vanhuuteen kuolleiden keskimääräistä elinikää vääristää muutama virheellinen merkintä: Boondock's Flic My Bic elinikä yli 24 vuotta, Ditta elinikä yli 19 vuotta, Kannusjalan Annabella 21 vuotta. Tietäisikö/tuntisiko joku ja voisiko vinkata näitten omistajia korjaamaan vuosiluvut? :smile:

Kuolinsyyn voi halutessaan jättää merkitsemättä. Omakoirassa on kattava valikko kuolinsyitä, joista tiedossa olevan kuolinsyyn voi valita. Kannattaa kurkata alavalikotkin läpi, ennen kuin valitsee vaihtoehdon Muu sairaus, jota ei ole listalla. Esimerkiksi:
Valikossa >> Alavalikossa
Maksan ja ruoansulatuskanavan sairaus >> Mahalaukun kiertyminen
Virtsatie- ja lisääntymiselinten sairaus >> Kohtutulehdus, pyometra
Virtsatie- ja lisääntymiselinten sairaus >> Munuaisten vajaatoiminta

Näin saadaan pidettyä tilasto mahdollisimman helppolukuisena ja käyttökelpoisena. :search: