"Suuri selkäkeskustelu"

Keskustelua briardien hoidosta, kasvatuksesta, koulutuksesta, terveydestä jne.

Oletko kuvauttanut briardisi selkää?

Olen, kuvat on lausuttu Suomen Kennelliitossa
5
16%
Olen, epävirallisesti
9
29%
Olen, koiran selästä ei löytynyt muutoksia
7
23%
Olen, koiran selästä löytyi muutoksia
4
13%
En
3
10%
En, mutta harkitsen asiaa
2
6%
En koe asiaa lainkaan tarpeelliseksi
1
3%
 
Ääniä yhteensä : 31

Re: "Suuri selkäkeskustelu"

ViestiKirjoittaja Riina Pullinen » 25.12.16 14:56

Riina Pullinen kirjoitti:Zeldan selkä ja olat katsastettiin 1,5 vuotiaana virallisten lonkka- ja kyynärkuvien yhteydessä eikä Ventelän mukaan ollut mitään moitittavaa. Viralliset kuvat ovat vahvassa harkinnassa. Ongelmia selän tai muun suhteen ei ole ollut, säännöllisesti käydään fyssarilla ja perusharrastuskoiran jumeja löytyy toki. Enemmän olisin huolissani, jos tuolla menolla ei löytyisi :lol:


Päivitetään vastausta, vaikka sitä äänestykseen ei voi muuttaa. Zelda on nyt kuvattu 5-vuotiaana ja kennelliitolta tuli lausuntona SP0, LTV0 ja VA0. Fyssari ja hieroja on vaihtunut osteopaattiin eikä tämäkään ole löytänyt koirasta mitään rakenteellista vikaa vaan ollaan hoidettu matkanvarrella tulleita kolhuja kuntoon :saint:

Koetan aktivoitua kaivella 1,5v kuvat ja 5v kuvat niin näkee niissä ne vuosien varrella tulleet muutokset. Sekin varmaan ihan mielenkiintoista infoa.

Mitä tuhon kalliuteen tulee niin eihän se raha kellään puussa kasva, mutta verrattuna näiden rakkaiden kaikkiin muihin kuluihin viime kesänä järjestetty kimppakuvas Tampereella oli hinnaltaan kyllä erittäin edullinen! Kennelliitto toki ottaa lausunnoista oman siivunsa.
Riina Pullinen
 
Viestit: 263
Liittynyt: 21.02.12 14:36
Paikkakunta: Vanha-Ulvila
Suomen Briard ry: jäsen
Koirat: Schapendoes Tesla 2009, Briardit Zelda 2011 ja Ohmi 2016

Re: "Suuri selkäkeskustelu"

ViestiKirjoittaja Outi Puotiniemi » 25.12.16 15:18

Nyt on Jäynä (Black Death Hardi) kuvattu ja kuvat lausuttu. Tuloksena selän osalta LTV1 ja VA0. Lonkat A/A ja kyynärät 0/0. Kateltiin ell:n kanssa kuvat yhdessä kaulaan saakka nikama nikamalta ja yllätyksenä lausunnossa ollut mikään muu paitsi A:n lonkat.
Täytyy myöntää, että jännitti!!
Laitan kuvat blogiin, kunhan saan aikaiseksi.
BH TK2 Zhamanen Cocoa Pops "Pipa"
BH TK2 Boreabrie Sienna "Sinko"
Black Death Hardi "Jäynä"

Ei riemulla oo rajaa, kun on päästänsä vajaa!
Outi Puotiniemi
 
Viestit: 28
Liittynyt: 28.05.09 20:34
Paikkakunta: Oulainen
Suomen Briard ry: jäsen

Re: "Suuri selkäkeskustelu"

ViestiKirjoittaja Pipsa Piironen » 26.12.16 11:47

Nessan (Elouche del Pata viento) selkä kuvattiin virallisesti toissa syksynä hieman vajaa 6-vuotiaana ja tulos oli ltv0, sp0 va0. Samalla oli kiva nähdä että lonkat oli edelleen siistit. Vaan kyllä se oli tavattoman jännää (kauheeta) kuvata se selkä vaikka mitään oiretta ei ollut, mutta harrastuskoira ja ikääntymismuutoksiakin olisi voinut jo tulla.

Jatkossa ilmanmuuta kuvautan myös selän virallisesti. Lanneranka lonkka- ja kyynärkyvien yhteydessä ja spodyloosi sitten myöhemmin.

Toivon myös mikäli selkiä kuvataan niin laitettaisiin ne myös kennelliittoon lausuttavaksi. Valitettavasti ne kaikki epävirallisesti tiedetyt muutokset ajanmyötä unohtuu, koska ne ei näy missään tietokannassa.
Avatar
Pipsa Piironen
 
Viestit: 178
Liittynyt: 20.05.05 20:00
Paikkakunta: Nokia

Re: "Suuri selkäkeskustelu"

ViestiKirjoittaja Tuula Tanska » 16.03.17 21:37

Vähän päivitystä. Myös Tuulin (Tosselin Vinkeä Vimma) selkä on nyt kuvattu ja lausuttu. Kuvausikä 2 v 2 kk eli aika nuori spondyloosia silmällä pitäen, mutta otatin nyt samalla kaikki. Tulos LTV 0 (rajatapaus), SP 0 ja VA 0 eli terve. Kuvannut ortopedi totesi, että voi olla LTV 1 eli osasi kyllä katsoa, että ei ole ihan normaali ja näytti kyllä minullekin, miten nikama oli aavistuksen jakautunut.
Vastauksena kuvien julkistamiseen laitoin kaikkien kuvattujen kuvat nyt kuvasivustolleni https://kannusruohon.kuvat.fi/kuvat/Selkakuvat/ josta ne ovat kaikkien katsottavissa. Helmin ja Tuulin selkäkuvat olen jo Facebookissa julkaissutkin, mutta tuolta kuvasivustolta ne näkevät nyt kaikki halukkaat.
Tuula, Tuuli & Tyyni
Avatar
Tuula Tanska
 
Viestit: 974
Liittynyt: 18.05.05 16:22
Paikkakunta: Kouvola
Suomen Briard ry: jäsen

Re: "Suuri selkäkeskustelu"

ViestiKirjoittaja Minna Saarimaa » 19.03.17 17:58

:thumb:
Minäkin keräilin meidän röntgenkuvia tänne: https://blackdeath.kuvat.fi/kuvat/Pentueet/RTG/. Osa on ihan onnettomaksi pienennettyjä kuvia. Isommat versiot on ...jossain. Ja jonkin verran löytynee lisää negakuvinakin. Pitää digikuvata ja lisätä ne joskus. :-P
Avatar
Minna Saarimaa
 
Viestit: 397
Liittynyt: 12.05.05 21:55
Paikkakunta: Oulunsalo
Suomen Briard ry: jäsen
Koirat: .
brn Black Death Hulotte "Aino" 2015
brn Black Death Haloo "Haloo" 2015
brn Black Death Varis "Varis" 2009

Edellinen

Paluu Yleistä keskustelua

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa

cron