Sivu 1/1

Mitä Briardi maksaa ?

ViestiLähetetty: 09.10.06 12:49
Kirjoittaja Hanna Heikkinen
Tervehdys kaikki Briardien ystävät ja omistajat!

Olen tutustunut rotuun lähinnä netin välityksellä, katsellut ihastuttavia karvaturrien kuvia ja lueskellut muutenkin juttuja Briardeista. Missään en kuitenkaan ole törmännyt hintaan. Eli mitä briardin pennut suurinpiirtein maksaa? Tällä hetkellä kotona vilistää puolivuotias cockerspanielin pentu Urho ja ehkäpä ensi keväänä / kesällä ajatuksena ottaa koirakaveri Urholle. Onko kellään muuten kokemuksia cockerista ja briardista saman katon alla? Mielellään lueskelisin teidän kokemuksia siitä, miten briardi sopeutuu muihin koirakavereihin. Että tälläisiä kysymyksiä tällä kertaa. Syksyisin terveisin: Hanna ja Urho

ViestiLähetetty: 10.10.06 07:19
Kirjoittaja Tarja Väisänen
Hei!

Oletko ehkä törmännyt kotipaikkakunnallasi briardiin, siellähän suunnalla asuu mm. fawn Herkko-poika Pääkkösen Riitan kanssa. Samoin tänne Kajaaniin on tullut kevään/kesän aikana useampikin pentu. Uskon että halutessasi voit tulla pentuihin tutustumaan. Mm. ensi lauantaina on kuulemani mukaan Pallohallissa match show jossa ehkä briardinpentujakin on käymässä.

Itselläni on nyt n. 8 kk:n ikäinen narttupentu Milla. Kotonani oli ennestään kaksi pyreneittenpaimenkoiraa ja pikkuinen bichon havanais ja todella hyvin on briardini sopeutunut joukkoon. Toki pennun vallattomuudella leikit ovat välillä hieman raisuja pienemmille ja niitä täytyykin hieman toppuutella. Ajan kanssa ovat kyllä oppineet hyvin leikkimään keskenään. Milla on kohtalaisen temperamenttinen vieraiden koirien kanssa mutta kotona on ihan "pehmo" ja ei ole ollut mitään ongelmia korien välisissä suhteissa.

Sinun cockerisi on aivan hyvän kokoinen briardin kaveriksi, ja reippaana koirana tulee varmaan isomman kanssa toimeen kun pennusta asti yhdessä kasvavat.

Hinnasta en osaa ihan tarkkaan sanoa mutta arvelen että haitari on noin 800 - 1000 euron välillä.

ViestiLähetetty: 10.10.06 16:46
Kirjoittaja Hanna Heikkinen
Moi taas!

Itse asiassa törmäsin pariinkiin Briardin pentuun, kun olin viime viikolla mätsäreissä Kajaanissa ja sieltä kipinän rotuun sainkin, olivat niin suloisia, toinen oli musta ja toinen fawn. Ja lauantaina ollaan näillä näkymin Urhon kans menossa pallohallin mätsäreihin, et ehkäpä siellä näkyy taas Briardeja.

Urho onkin nimensä mukaan todella urhoollinen, eikä ikinä ole ollut moksiskaan isoista koirista, on tottunut touhuamaan vanhempieni luona maalla isojen rotujen kanssa.

Ajattelin, että briardin pennut vois maksaa enemmänkin, eikö rotu ole kuitenkin aika harvinainen? Mut jos hinta on tuossa haarukassa, kuulostaa todella hyvältä! Jos jollakin tarkempaa tietoa vielä hinnoista, niin mielellään kuulisin.