Sivu 1/1

Briardeja amerikassa

ViestiLähetetty: 15.02.07 11:51
Kirjoittaja Anna Väänänen
Nyt on taas Westminsterin näyttelyn videot netissä :)

Tässä briardit http://www.westminsterkennelclub.org/20 ... briad.html

ViestiLähetetty: 16.02.07 19:36
Kirjoittaja Maiju Kautto
On se vaan aina hauskaa ajanvietettä katsella... varsinkin miespuolisten handlereiden esitys viihdytti: lantio eteen ja käsi heilumaan... täytyy varmaan treenata.
Yksi ranskankävijäkin kehästä löytyi, vaikka kovin yleistä ei rapakon takana olekkaan, että omistaja itse kehässä pyörisi. Normaalikäytäntö on, että ammattihandlerit roudaavat mukanaan koiralaumaa näyttelystä toiseen. Omistaja ei yleensä ole edes paikalla. Lisäksi sopimuksen joutuu tekemään koko näyttelykaudeksi, eli koiran näytelyttäminen maksaa helposti useamman tuhat dollaria :shock: . Ei mitään köyhän ihmisen touhua.
Amerikkalaisten briardeja ei kyllä enää voi täysin tyrmätä. Useampi kasvattaja kuitenkin pohjaa kasvatustyönsä ranskalaisiin linjoihin. Lisäksi useampi "jenkki"briardi on kuitannut voittoja ja selectionne-arvoja NE:ssä Ranskassa (mm. viime vuonna). Yksi asia mille voi kyllä vielä naureskellä on tuo "frisyyri"...hieman liikaa "tuunattu" ainakin meikäläisen makuun :lookatyou:

ViestiLähetetty: 20.02.07 09:33
Kirjoittaja Tarja J Vepsä
Sinä sen Maiju sanoit; tuli mieleen ihan afgaani kehä. Hienoja koiria, mutta tosissaan ei oikeen "työkoiran" näköisiä enään. :lol:

ViestiLähetetty: 20.02.07 19:01
Kirjoittaja Riitta Rautio
Näyttelyhän on kauneuskilpailú ja kyllä koira sinne pitää kunnostaa... lue pestä ja harjata myös Briard...kauniisti olivat esitetty ja kunnostettu kovin vaan olivat isokokoisia :love2:

ViestiLähetetty: 21.02.07 06:33
Kirjoittaja Meku Kaikkonen
Kauneuskilpailu :shock: ...?!
Itse kyllä olen mieltänyt Kennelliiton sanat: `Koiranäyttelyiden perimmäinen tarkoitus on palvella koirien jalostus- ja kasvatustyötä´.

Lisäksi briardin rotumääritelmä sanoo turkista, että sen tulisi olla taipuisa. Tätä en noissa jenkeissä nähnyt, vaan käsiteltyjä(?) turkkeja. Joten afgaanit on erikseen (omana rotuna upeita yksilöitä :grinlaugh: )ja `paimen´ briardit erikseen...mut jenkkilässähän kaikki on niiiin suurta ja mahtavaa :lol:

ViestiLähetetty: 26.02.07 14:42
Kirjoittaja Niina Luotonen
aika moista showta joo. tosin koko näyttely on järjestetty hiukan suuremmalla rahalla ja periaatteella kun meillä.

ja jos haluatte kokeilla itkettääkö vai naurattaako, käykää tsekkaamassa saman linkin kautta saksanpaimenkoirat!! meijän rodulla oli sentään kehä! sakut juoksi postimerkin päällä! niin ja ne esitettin samalla tavalla hihnasta nostamalla ku muutkin puudelit!!! olis kiva koittaa joskus spl:n omassa näyttelyssä...

Briardeja amerikassa

ViestiLähetetty: 25.05.07 17:24
Kirjoittaja Jonna Koukkari
Johan on westminsterin kehä hieman eri kaliiperia kun oma lähikehä oulun näytelmissä... saisivat äitienpäivänäytelmänjärjestäjät hävetä! Lohdutuksen sanoja tosin kuului kun linnut lauloivat erkkarikehän olevan reilunlainen..

Jonna

ViestiLähetetty: 25.05.07 18:36
Kirjoittaja Mariia Määttä
Jonnaa komppaan ihan täysillä. Se Oulun näyttelyn kehä oli jotain aivan kamalaa, PIENI ja vielä kolmion mallinen, tuomarin teltta oli siellä kehän leveemmässä päässä. Koitappa siinä sitten tälläsen pitkänmallisen koikkelehtijan kanssa ravata kauniisti. Pari juoksu askelta ja sit piti jo kääntymään alkaan. :roll: Vaikkakin tosi hyvin se Atso liikku, kaiikesta huolimati. :cool: :mrgreen:


Kiva kuulla et erkkarissa on sit lääniä missä juoksuttaa. :mrgreen:

Mariia ja Lomailija Atso