Sivu 1/1

Kasvukivut

ViestiLähetetty: 14.09.07 21:15
Kirjoittaja Hanna Palmu
Hei! :hello:

Ajattelin kääntyä teidän puoleenne kyselläkseni koiran kasvukivuista. Koirani on nyt melkein viikon verran enemmän tai vähemmän ontunut vasenta takajalkaansa. Liikkuminen, etenkin liikkeellelähdöt ovat olleet todella kankeita, ja kipuja näyttää selvästi olevan.

Kävimme eilen eläinlääkärissä, jossa raajojen nivelet tutkittiin ja lonkat kuvattiin. Olin ehkä jopa vähän liiankin hysteerinen näiden lonkkien kanssa. Koirani lonkkakuvat näyttivät kuitenkin oikein hyviltä, joten epäilykset kohdistuivatkin kasvukipuihin.

Millaisia kokemuksia teillä on näistä kasvukivuista? Miten herkästi antaisitte koirallenne (7 kk) kipulääkkeitä helpottaaksenne tämän oloa? Olen ymmärtänyt, että myös ruokavaliolla on vaikutusta asiaan, mutta mistään en oikein ole löytänyt lisätietoa, että miten se vaikuttaa. Millaista ravintoa minun pitäisi koiralleni tarjota? Nyt syö ProPlan-nimistä suurikokoisille ja nopeasti kasvaville pennuille tarkoitettua kuivamuonaa.

Olisin kiitollinen ihan kaikesta tiedosta aiheeseen liittyen. Vaikka kasvukivut eivät ilmeisesti yleensä vaarallisia olekaan, ei ole mukavaa seurata vierestä koiransa kärsivän kivuista :bigcry:

Terkuin
Hanna

ViestiLähetetty: 15.09.07 06:10
Kirjoittaja Annamari Aarnio
Nopealla googlauksella löytyy sekä hakusanalla "kasvukivut" sekä "panostiitti" ja "panosteiitti" tietoa ja kokemuksia.

Ohjeet tuntunevat olevan kipulääkitys, lepo ja ruuan vaihtaminen vähäproteiinisempaan vaihtoehtoon (proteiini max. 23%).

mm.
http://sensuroitu.net/spk/info/panosteiitti.php
http://www.koirakopla.com/panostitis.htm

Jos oireet vain jatkuu ja jatkuu eikä täytä panosteiitin tunnusmerkkejä (jossa on yleistä, että se kiertää jalan kerrallaan - vaikkakin voi oireilla vain yhdessä jalassakin), kannattaa tutkia myös polvet (ristisiteet) ja selkä.

ViestiLähetetty: 15.09.07 07:31
Kirjoittaja Hanna Palmu
Kiitos vastauksesta!

Löysinkin eilen googlettamalla kaikenlaista lisätietoa ja törmäsin juuri noihin lähettämisiisi linkkeihinkin. Eipä siinä muu auta, kuin ruokavalion tarkistus ja tarvittaessa kipulääke.