Mielipiteitä kaulapannoista?

Keskustelua briardien hoidosta, kasvatuksesta, koulutuksesta, terveydestä jne.

Mielipiteitä kaulapannoista?

ViestiKirjoittaja Sari Haarahiltunen » 25.10.07 10:18

Olen miettinyt erilaisia kaulapantavaihtoehtoja Leolle joka nyt 7kk vanha.Sillä on nyt ketjukaulain mutta sehän syö karvaa jota niin uskollisesti kasvatetaan...Panta kaulassa vain lenkin ajan.Figolla nahkainen puolikuristava joka ollut hyvä sille.Kerrotteko mielipiteitänne briardille sopivasta/parhaimmasta kaulaimesta joka teidän mielestä ollut hyvä? :crazy: Kiitos!


T:Sari,Figo ja Leo
Sari Haarahiltunen
 
Viestit: 193
Liittynyt: 07.01.06 12:52
Paikkakunta: Ranua
Suomen Briard ry: jäsen
Koirat: Boreabrie Rolling Stone " Nitro"
Tosselin Tieten Tahtoen " Saga"

ViestiKirjoittaja Maiju Kautto » 25.10.07 15:00

Heippa itse käytän lenkeillä valjaita tai paksua topattua kaulapantaa. Ei kuristavia, eikä puolikuristavia. On oikeastaan ihan sama minkälainen panta koiralla on kaulassa (hihnassa vetämisen kannalta). Koira tottuu / turtuu pannasta saamaansa tuntemukseen, joten kuristuspannalla ei pysty sen paremmin hallitsemaan koiraa loppupeleissä kuin muillakaan pannoilla. Ohuilla kettinkipannoilla saa vaan enemmän vahinkoa aikaiseksi, jos koira äkillisesti nykäisee hihnassa.
Kouluttaessa käytän ketjupantaa, mutta kytken sen remmiin siitä lenkistä joka ei kurista. Jos ketjupanta on pitkä voi sen "kiristää" ns.kuristavasta lenkistä napakaksi ja kiinnittää tämän lenksun sitten remmin lukolla yhteen pannan lenkeistä (ikäänkuin kaksin kerroin) ... tulipahan vaikeasti selitettyä :roll: ... ketjupannassa tulee siis isoja lenkkejä.
Tämä estää koiraa vetämästä päätä pois pannasta, jos esim. näyttelyyn mentäessä haluaa asian näin varmistaa. Näyttelykehään voi sitten laittaa esteettisistä syistä sen karvasyöpön.
Jos koiralla on hinhassavetämisen kanssa ongelmaa, niin siihen vaivaan löytyy monenlaisia koiraystävällisiä "vedonestovälineitä".
Avatar
Maiju Kautto
 
Viestit: 197
Liittynyt: 19.05.05 17:41
Paikkakunta: Vantaa

ViestiKirjoittaja Annamari Aarnio » 25.10.07 15:06

Blanco kulkee nykyään enää valjaissa ja ai että, ne takuttaa hyvin rinta- ja maharemmin alta :evil:. Mutta niistä selvitään takut avaamalla..

Taolla on ollut sentin nysät niskakarvat puolikuristavan jäljiltä, joka ei itseasiassa loppujen lopuksi ollut niin pannan syytä vaan lukon ympärille kietoutuu hyvä nippu karvoja ja loppu tulos on nyrhitty kaula.

Nyt kaulassa keikkuu Hurtan leveä heijastinpanta - aika näyttää saako tämä mitään aikaiseksi vai kasvaisiko nysät omaan mittaansa :roll:.
Avatar
Annamari Aarnio
 
Viestit: 895
Liittynyt: 19.05.05 07:28
Suomen Briard ry: jäsen
Koirat: brn D'ëloise du Manoir Noble "Taotao" s. 2004
brn Tosselin Tässä Tirlittan "Peppi" s. 2009

ViestiKirjoittaja Sari Haarahiltunen » 25.10.07 15:20

Kiitos vastauksista! Meidän koirapojat ei kisko mitenkään erikoisesti mutta välissä vähän unohtavat miten se kauniisti kävely menikään.Ja kun yksin käyvät ei kiskomista ole juurikaan.Taidan alkaa surffaileen kauppoja läpi löytääkseni hyvät pannat molemmille.Ne on tosiaan nuo kuristavat pannat että aikansa kun kiskovat vain vahvistuu "kiskontalihakset"! :pissoff:
Sari,Figo , Leo ja Saga
Sari Haarahiltunen
 
Viestit: 193
Liittynyt: 07.01.06 12:52
Paikkakunta: Ranua
Suomen Briard ry: jäsen
Koirat: Boreabrie Rolling Stone " Nitro"
Tosselin Tieten Tahtoen " Saga"

ViestiKirjoittaja Minna Saarimaa » 25.10.07 17:09

Puolikuristavat, nahkaiset, pyöreäksi ommellut pannat on meillä arkikäytössä. Ovat nopsat pukea ja riisua ja miellyttävät meikäläisen esteettistä silmääkin. :saint:

Harvoin nuo kyllä varsinaisesti kytkettynä ulkoilee.
Avatar
Minna Saarimaa
 
Viestit: 397
Liittynyt: 12.05.05 21:55
Paikkakunta: Oulunsalo
Suomen Briard ry: jäsen
Koirat: .
brn Black Death Hulotte "Aino" 2015
brn Black Death Haloo "Haloo" 2015
brn Black Death Varis "Varis" 2009

ViestiKirjoittaja Teija Ketola » 25.10.07 17:25

Mirkulla on käytössä pehmustettu Aatu-panta, joka on ollut kyllä mukavan "karvaystävällinen". Yleensä käytän lenkillä noita "takuttavia" :roll: valjaita.
Teija Ketola
 
Viestit: 59
Liittynyt: 18.05.05 14:06
Paikkakunta: Turku
Suomen Briard ry: jäsen

ViestiKirjoittaja Karoliina Hulkko » 25.10.07 23:22

Meillä on näin syksyllä ja talvisin käytössä pääsääntösesi Hurtan heijastinvaljaat. Pantoina toimii melkein mikä vaan, yleensä jokin kankainen, tosin leveyttä saisi olla rutkasi enemmän. :lol:
Seuraava investointi pantoihin onkin Hurtan pannat, Laralla joskus on ollut semmonen mutta se kesti about vuoden ja sitten meni poikki mutta jospa kuitenkin uudet hommaisi, oli se kuitenkin älyttömän hyvä niin kauan kuin se kesti.
Ketjullisia puolikuristaviakin löytyy, kuristavia pantoja on ainoastaan se pk-puolella kokeissa käytettävä ketjupanta joka on ei-kuristavassa asennossa aina.
Kaikista pahin karvasyöppö on semmonen liukasta kangasta oleva panta (mitä lie matskua onkaan) kuin mitä semmonen täysin ketjua oleva panta.

Valjaat takuttaa meillä ainakin Laralla tosi paljon selän puolelta ja jotkut aikoinaan semmoset kovat heijastinvaljaat söi kainaloista ihan kaljuksi.
Talvella taasen sitten Nevellä on huskyt päällä kun se vetää välillä tosi ahkerasti potkuria, Laralle kelpaa mainiosti ihan perusvaljaat, se kun vetää vain ja ainoastaan jos on menossa radalle tai hakureeneihin.
Avatar
Karoliina Hulkko
 
Viestit: 717
Liittynyt: 18.05.05 16:07
Paikkakunta: Kempele

ViestiKirjoittaja Annina Björlund » 05.11.07 20:13

Meillä on ketjukuristuspanta, jota en käytä Dantella enää oikeastaan ollenkaan, kun syö sitä karvaa niin paljon. Hankin Dantelle leveän nahkaisen kaulapannan, joka on ollut kätevä ja hienokin..:D Panta on tietenkin kaulassa vain kun olemme pihalla, sisällä otetaan aina pois..
Se on seppo Ilmarinen sanan virkkoi, noin nimesi:
"Lienen tullut tuntemahan tuon on seppo Ilmarisen,
kun olen itse Ilmarinen, itse taitava takoja."
-Kalevala, 10. runo-
Annina Björlund
 
Viestit: 40
Liittynyt: 16.05.07 08:58
Paikkakunta: Jyväskylä


Paluu Yleistä keskustelua

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa

cron