Puheenjohtajan asema

Keskustelua briardien hoidosta, kasvatuksesta, koulutuksesta, terveydestä jne.

Puheenjohtajan asema

ViestiKirjoittaja Timo Leppäkorpi » 25.07.08 22:00

Edellisten päivien tapahtumat ja niistä virinneet keskustelut saivat minut miettimään, onko meillä Suomen esimerkiksi briard-harrastajien keskuudessa todella ymmärretty mikä on kansallisen rotujärjestön ja sen puheenjohtajan asema, sekä aseman myötä tulevat velvollisuudet. (Tosin on myönnettävä, että toki muissakin pienissä rotuyhdistyksissä asoita hoidetaan kotikutoisesti - valitettavasti.)

Suomen Briard ry:n puheenjohtaja on kansallisesti aivan samassa asemassa, kuin esimerkiksi Ranskassa herra Hervé Blasselle tai Saksassa herra Norbert Haag. Tässä vain pari mainitakseni. Muualla euroopassa rotujärjestöjen puheenjohtajat nauttivat suurta arvostusta, koska he oletettavastikin toimivat asemansa edellyttämällä tavalla.

Herroille Blaselle ja Haag on uskoakseni täysin selvää esimerkiksi se, missä on rotujärjestön puheenjohtajan paikka silloin, kun maassa järjestetään rodun vuosittaista päätapahtumaa näyttelyineen ja illallisineen. Puheenjohtajan paikka on silloin olla paikalla. Ei esimerkiksi rock-konsertissa tai missä tahansa tavoittamattomissa. Sellaisia näyttely- tai muita sääntöjä ei ole olemassakaan, jotka estäisivät rotujärjestön puheenjohtajan hoitamasta tehtäviään. Näyttelysääntöjen mukaan näyttelysäännöistä voidaan poiketa pakottavissa tapauksissa (hienoa suomea :pissoff: ). Harkittavaksi jää siis enää, onko esimerkiksi maailman ääristä, isolla rahalla tuotettu kansallisen erikoisnäyttelyn tuomari pakottava tapaus. Ellei ole, niin mikä sitten on?

Puheenjohtajan tehtävänä on myös hoitaa asioita valtakunnallisesti, ei vain alueellista etua ajaen (lue: Suomessa esimerkiksi Pohjois-Suomen). Vastuu on raskas, mutta myös jäsenistön arvostus henkilöä kohtaan on suuri, silloin kun tehtävää hoidetaan sen aseman edellyttämällä tavalla.

Toivotan Suomen Briard ry:n puheenjohtajalle jatkossa menestystä ja arvostusta tässä vaativassa tehtävässä.
Timo Leppäkorpi
 
Viestit: 34
Liittynyt: 18.05.05 14:55

Paluu Yleistä keskustelua

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron