Turkki selvänä -konsteja?

Keskustelua briardien hoidosta, kasvatuksesta, koulutuksesta, terveydestä jne.
Elina Leppänen
Viestit: 14
Liittynyt: 30.03.09 13:13

Viesti Kirjoittaja Elina Leppänen »

Minäkin tuskailen tällä hetkellä pentukarvan "selvänä"pidon kanssa. Mies oli löytänyt yhdestä eläinkaupasta Tigin Pet Head -sarjan Fur Ball -nimistä selvityssuihketta - pullea, oranssi pullo. Tuntuu toimivan ainakin meillä :grin:
Avatar
Karoliina Hulkko
Viestit: 717
Liittynyt: 18.05.05 16:07
Suomen Briard ry: jäsen
Paikkakunta: Kempele
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Karoliina Hulkko »

Minna Uusitalo kirjoitti:Tiäkkö Annu - minä en koskaan enään nypi korvakarvoja luppakorviltani (saatikka pystykorvaiseltani, Gipiltä). Aikoinani Petra briardin kanssa tulin siihen tulokseen että korvansisuskarvoilla on jokin merkitys. Petralla oli allergista taipumusta korvatulehduksiin ja korvat pukkas mustaa mönjää yhtenään ja minä uskollisesti nypin korvakäytävän karvat 'ilmastointia' parantaakseni...lopulta väsyin siihen kierteeseen ja annoin karvojen kasvaa ja ajan kuluessa korvatulehdukset loppuivat kokonaan. Karvat saivat jatkossakin kasvaa rauhassa ja toimivat ikään kuin kaiken sen moskan 'uloskuljettajana'. Jatkossa korvat putsasin parin viikon välein ulkokorvan edustalta ja se siitä.

Rastalta ja Sallilta en ole kertaakaan nyppinyt yhtäkään korvansisuskarvaa ja hyvin ollaan pärjätty ilman mitään isompia töhnäkuormia.
Tiedätkö, minä olen tullut ihan samaan tulokseen! Laralta joskus nyppinyt ja tuntu, että sillä punotti korvat välillä joskus herkästi, ei koskaan kuitenkaan tulehdusta ollut, mutta sellasta ärtyneisyyden punosta kuitenkin ja nyt kun en ole nyppinyt enää vuosiin ja jättänyt sellanen ns. "rutiiniputsaamisen" niin sen korvat ei enää punoita, eikä kaipaa juuri mitään huomiota kuin sillon tällön putsauksen. Nyt Laralla putsausväli on kuukausissa, eikä ne korvat enää oikein edes likaannu.

Neven korvia en tuosta viisastuneena ole koskaan nyppinyt ja siltä on tarvinnut korvakin putsata koko sen elämän aikana (nyt 3v) alle 5 kertaa.
Hanna Palmu
Viestit: 12
Liittynyt: 14.03.07 11:37

Viesti Kirjoittaja Hanna Palmu »

Kun täällä nyt yleisemminkin turkin hoitoon liittyvistä asioista puhutaan, niin kysynpä minäkin.

Meillä on vielä hyvässä muistissa tuo pentukarvan vaihtuminen Oonalla. Voih, se oli työlästä aikaa, mutta mikä ihana aika koittikaan sen jälkeen! Turkki oli kiiltävä, paksu ja meni harvoin takkuun. Mutta nyt 2-vuotiaana yhtäkkiä turkin kunto on huonontunut huomattavasti. Se menee takkuun taas helpommin ja sitä lähtee jumalattoman paljon! Ja koko turkin väri on muuttunut punertavasta selkeästi vaaleammaksi.

Oonan kasvattajan mukaan se voipi olla ihan normaalia. Fawnit vissiin saattavat vaihtaa vielä parin vuoden iässä väriä ja karvan lähtö voisi liittyä siihen. Mutta kyselisinkin, että onkos teillä kokemusta tällaisesta nuorena aikuisena tapahtuvasta karvanlaadun väliaikaisesta huonontumisesta? Onko ollut ohimenevää? Vai pitäisikö tässä huolestua enempikin?

Emme ole vaihtaneet ruokavaliota, eikä elämässämme ole tapahtunut muutakaan muutosta, joka voisi sellaista aiheuttaa. Korkeintaan olen lirauttanut nyt vähän enemmän rypsiöljyä ruoan sekaan, jotta saisin sitä kiiltoa taas esiin. Oonan iho on myös oikein hyvässä kunnossa, ei siis hilseilyä tms. Lähinnä haluaisin kuulla, että auttaako tässäkin ongelmassa vain aika, vai pitäisikö esim. lähteä miettimään mahdollisia allergioita tms.??
Avatar
Karoliina Hulkko
Viestit: 717
Liittynyt: 18.05.05 16:07
Suomen Briard ry: jäsen
Paikkakunta: Kempele
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Karoliina Hulkko »

^En muuta hoksaa kuin, että omega-6 ja omega-3 välinen suhde on tärkeä.
Rypsiöljyssä on paljon enemmän tuota kuutosta ja se saattaa joillakin laukasta ihon huonontumista.

Rypsiöljy finelissä -> click

Rasvahapoista -> click

Tuo wikipedian linkki lähinnä ihmiseen kohdistaen, mutta siinä on hyvää perustietoa kuitenkin.

Itse suosin mieluiten eläinrasvoja öljyissä, mm. lohiöljy kelpaa oikein hyvin. Kaikki koiratkaan ei välttämättä heti oireile puutoksia tai muuttuneita rasvasuhteita, esim. jos ei ole kauaa kun olet vaihtanut vaikkapa penturuuasta aikuisen ruokaan tmv. Lisäksi ihokaan ei välttämättä reagoi. Voi ihan hyvin olla vain pula niistä rasvoista, jolloin sitä ei riitä turkkiin "asti" kun kaikki menee jo energiantuotantoon.
Sitten on taas ne, jotka vain sen karvan muuttumisen aikaan menevät "huonommaksi" turkiltaan, mutta se palautuu kun asettuu se turkin muuttuminen, eikä siis välttämättä viittaa laisinkaan puutoksiin/vajaisiin rasvavarastoihin.
Avatar
Minna Uusitalo
Viestit: 519
Liittynyt: 19.05.05 18:39
Suomen Briard ry: jäsen
Koirat:: Brn Angelique 1989-2003
Brn Harmi de la Chaume du Bois Dieu 1992-2007
Brn Gi-Lady Velvet Moravia Campanella 1999-2013
Brn Lacrosse Teenahnoir 2004 -
Brn Zhamanen Jietna 2006-2010
Brn Boreabrie Shania 2011 -
Paikkakunta: Sieppijärvi
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Minna Uusitalo »

saihan täällä mainostaa??

http://www.nutrolin.fi/

ylläpito poistakoon jos ei saa...
Sari Haarahiltunen
Viestit: 194
Liittynyt: 07.01.06 12:52
Suomen Briard ry: jäsen
Koirat:: Boreabrie Rolling Stone " Nitro"
Tosselin Tieten Tahtoen " Saga"
Paikkakunta: Ranua

Viesti Kirjoittaja Sari Haarahiltunen »

Meillä pojat saa nutrolinia.Tosin olen vähän aikaa vasta käyttänyt mutta positiiviset kokemukset :search:
Sari,Figo , Leo ja Saga
Hanna Palmu
Viestit: 12
Liittynyt: 14.03.07 11:37

Viesti Kirjoittaja Hanna Palmu »

Kiitos vinkeistä! Lähdemme siis parantamaan tuota rasvan laatua.

Nimimerkillä "juuri kaksi tuntia tuota pehkoa harjanneena" :roll:
Hanna Palmu
Viestit: 12
Liittynyt: 14.03.07 11:37

Viesti Kirjoittaja Hanna Palmu »

Minna Uusitalo kirjoitti:saihan täällä mainostaa??

http://www.nutrolin.fi/

ylläpito poistakoon jos ei saa...
Piti tulla vain kommentoimaan, että Kuva tuolle tuotteelle!
Vastaa Viestiin