väreistä

Keskustelua briardien hoidosta, kasvatuksesta, koulutuksesta, terveydestä jne.
Timo Leppäkorpi
Viestit: 34
Liittynyt: 18.05.05 14:55

Viesti Kirjoittaja Timo Leppäkorpi »

Keskustelun avauksia on aina niin monenlaisia ja Riitta tuossa jo totetesikin:
Riitta Rautio kirjoitti:... myönnänkin, että keskustelun olisi voinut avata toisinkin...
Olen samaa mieltä. Niin olisi voinut.
Jos tarkoitus todella on avata keskustelu, sen voi avata rakantavalla tavalla, sen sijaan että heittää ivalliseen sävyyn kommentteja muista kasvattajista.

Yleensä tällä palstalla on varsin hyvin kerrottu ja annettu neuvoja eri aiheista niille, jotka eivät jostain tietyistä asioista ole perillä. Olisit toki voinut asiallisesti esittää kysymyksen, jossa toteat, että et ymmärrä miksi joku kasvattaja toimii mielestäsi käsittämättömällä tavalla. Näin toimien, olisit saattanut saada jopa asiallisen vastauksen ja taas voinut aloittaa uuden päivän hyvillä mielin ja varustettuna uudella tiedolla. Nyt on lopputulos se, että joudut kuluttamaan aikaa kirjoittelemalla puolustuspuheenvuoroja, yrityksellä kerätä sympatiapisteitä ja selittelemällä asioita omalta kannaltasi parhain päin.

Ehkä sitten ensi kerralla paremmalla menestyksellä.
Avatar
Ulla-Maj Leppäkorpi
Viestit: 211
Liittynyt: 05.07.05 19:59
Suomen Briard ry: jäsen
Paikkakunta: Sundom, Vaasa

Viesti Kirjoittaja Ulla-Maj Leppäkorpi »

Surettaa tämän foorumin käyttäjien linja...vaikka tarkoituksena on avata keskustelua...alkaa sättiminen....
En viitsisi enää kolmatta kertaa kirjoittaa samaa asiaa. Tai noh...minua surettaa sinun avauksesi yleensä eli jälleen kerran sellainen riittamainen letkautus, jollaisia sinulla on tapana päästellä, kun siihen tarjoutuu mahdollisuus suhteessa tahoihin, joilla on sinua kokonaisvaltaisempi ja laajempi näkemys briardista rotuna, eikä vain arvosta rotua yksittäisten näyttelytähtien kautta välittämättä briardin muista ominaisuuksista. Sinun avauksesi on juuri sitä mainitsemaasi sättimistä - ja sitä saa mitä tilaa....:pissoff:

Ainut valonpilkadus on se, että olen havaitsevinani edes jonkinlaista edistystä: Olet vaihtanut väitteesi nollaavasta virheesti sanamuotoon ei-toivottu. :lookatyou:
Ulla-Maj & Kronvikin pojat
===================
Jarkko Luhtala
Viestit: 35
Liittynyt: 18.05.05 18:52
Suomen Briard ry: jäsen
Paikkakunta: Vääksy

Viesti Kirjoittaja Jarkko Luhtala »

Moi,

Vuosiin en ole kuvitellut tällä palstalla puollustavani,RIITTAA,
mutta Riitta on 100% oikeassa. Säännöt ne, kun ovat niin näyttelyissä, tokossa, ym..... koitoksissa, joten alkääpähän käyttöpuolen "terroristit" aina ampuko lonkalta alas ihmistä, joka uskaltaa sanoa jotain.
Eiköhän se, rotumääritelmä ole ns. "Laki" vieläkin, vaikka olen kyllä ollut paikalla koulutus tilaisuudessa jossa takakannuksetkin olivat vain näennäisyys.(piiri pieri pyörii).Joten ehdotankin , että kaikki rotumääritelmän säännöt otetaan näyttely puolella välittömästi käyttöön,
joka hiekkalaatikolla!!! Lisäksi olen erittäin huolestunut siitä, että, tälläiset pikku hitlerit ja hitlerittäret ovat valjastaneet tämän palstan täysin omaan käyttöönsä. Aikaisemmin uskalsin joskus ottaa yhteen tämän palstan sivuilla yhteen jopa RIITAN kanssa, mut nyt siitä tulisi tuskin mitään, kun on tuo laadun valvonta niin kovaa???
Lisäksi kaipaisin tänne kannustavia ja rotua kehuvia keskusteluja, mutta ei, täällähän vain lyödään toinen toistaan???

USKALTAAKO TEISTÄ KUKAAN ENÄÄ SUOSITELLA, KIINNOSTUNEILLE, YSTÄVILLE, OSTAJILLE, EDES LAPSILLEENNE, ETTÄ MENKKÄ KATSOMAAN BRIARD ry:n KOTISIVUJA ??????


Tämä on näyteikkuna tuleville BRIARDISTEILLE, Joten miettikää kukin mihin voisitte tämän puolin jos toisin panettelun siirtää. Suosittelisin uuden K-18 palstan käyttöön ottoa,sisään vain omilla tunnuksilla ja siitähän se ilo sitten alkaa. Voisitte perustaa omat joukkueet ja yksilölajitkin olisivat tietysti salliittua. Voittaja on se joka, jaa ehkä voittajaa ei olekkaan??


JARKKO & B-TEAM
Jaana Tuhkanen
Viestit: 29
Liittynyt: 07.03.06 00:38
Suomen Briard ry: jäsen
Paikkakunta: Korschenbroich

Viesti Kirjoittaja Jaana Tuhkanen »

Säännöt ne, kun ovat niin näyttelyissä, tokossa, ym..... koitoksissa, joten alkääpähän käyttöpuolen "terroristit" aina ampuko lonkalta alas ihmistä, joka uskaltaa sanoa jotain.
Tunnustaudun käyttöpuolen puolestapuhujaksi, terroristina (Terrorismi (ransk. terrorisme, latinankielisestä sanasta terrere, 'aiheuttaa kauhua, pelotella') on yksilön tai ryhmän harjoittamaa väkivaltaa, jonka tarkoitus on viranomaisten uhkaamisen ja yleisöön kohdistuvan pelon avulla vaikuttaa päätöksentekoon. Wikipedia.) en niinkään itseäni pidä. Jos nyt joku kirjoituksistani suurta pelkoa ja ahdistusta kokee, olen ne valmis palstalta poistamaan.
Siinä missä Riitta ihmettelee kasvattajaa, joka haluaa kasvatteihinsa charbonneta (ja jonka positiivisista puolista olemme saaneet usean ihmisen toimesta saaneet lukea), minä ihmettelen kasvattajaa, jota ei palveluskoirarotuisen koiran kasvatustyössä kiinnosta koiran luonneominaisuudet (tosin tälläkin on puolensa. Mikä sen mukavampi kun jokamiehen koira, mutta siihen tarkoitukseen on jalostettu omat rotunsa, joten he, jotka ko luonneominaisuuksia halajavat voisivat valita näistä roduista itselleen sopivan).
Tosin Riitta jo sanoutui eroon kasvattaja-tittelistä, tässä olin väärässä. Pahoitteluni Riitta!
Lisäksi kaipaisin tänne kannustavia ja rotua kehuvia keskusteluja, mutta ei, täällähän vain lyödään toinen toistaan???
Jos aloittaa keskustelun lyömällä toista, ei voi odottaa itse saavansa muuta.
Jos toivot tänne muunlaista keskustelua, niin miksi osallistut ja jatkat lyömistä? Jokainen voi valita mihin keskusteluun osallistuu, ja mitä sinne kirjoittaa. Tässäkin ketjussa on oikein asiallisia kirjoituksia, joissa ei sanan säilä sivalla. Mutta sinun kirjoituksesi ei kyllä kuulu näihin.
Tämä on näyteikkuna tuleville BRIARDISTEILLE
Myös sitä. Ja briardia harkitsevien on hyvä tietää, että rodussa on vielä ihmisiä, jotka puolustavat ja yrittävät ylläpitää rodun käyttöominaisuuksia. Jotta ihan koko rotu ei ole vielä täysin puudeloitunut. Joku voi arvostaa sitäkin, ihan aikuisten oikeasti :saint:

Niin metsä vastaa kun sinne huutaa.

Joka tapauksessa, Hyvää Joulunodotusta itse kullekin!
-Jaana-
Avatar
Maiju Kautto
Viestit: 197
Liittynyt: 19.05.05 17:41
Suomen Briard ry: jäsen
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Maiju Kautto »

Haluaisin vielä tässä yhteydessä ottaa esille Suome Kennelliiton linjauksen rotukoirien jalostuksessa. Viimeisintä briardien jalostuksen tavoiteohjelmaa tehdessä Kennelliitto ilmoitti yksisanaisesti, että jalostuksen paino piste kaikilla roduilla tulee olla luonne!

Täten myös briardin jalostuksessa luonne tulee olla ensisijainen kriteeri, vasta sen jälkeen terveys ja ulkomuoto. Se millaiseksi kukin kasvattaja briardin rodunomaisen luonteen määrittää, on eri asia, enkä tässä yhteydessä halua siihen puuttua.
Tuntuu vaan tökeröltä, että rotumääritelmä mielletään vain ulkomuodon määritelmäksi :roll: .

Tässä yhteydessä en voi olla myös ihmettelemättä, mikä oli Riitta Raution tarkoitus tätä keskustelua avatessa. Jos hän ei (omien sanojensa mukaan) kuitenkaan ole lainkaan kiinnostunut, mitä tämän maan kasvattajat rodulle tekevät. Voisiko joku, joka tämän ketjun aloittajan tarkoitusperiä ymmärtää (Riitta itse tai esim. Jarkko?), antaa rakentavan esimerkkivastauksen aloitusrepliikkiin. Jotta me hitlerittäretkin ymmärtäisimme miten tämän ketjun aloitusviestiin olisi pitänyt kommentoida :pissoff:

Ja kuten Jarkko huomasit itsekkin tänne kirjoittaessasi, tämä palsta on kaikille avoin. Kukaan ei ole valjastanut tätä omaan käyttöönsä. Jokaisen oma asia on, mihin haluaa ottaa kantaa ja mihin ei.
Avatar
Ulla-Maj Leppäkorpi
Viestit: 211
Liittynyt: 05.07.05 19:59
Suomen Briard ry: jäsen
Paikkakunta: Sundom, Vaasa

Viesti Kirjoittaja Ulla-Maj Leppäkorpi »

mutta Riitta on 100% oikeassa. Säännöt ne, kun ovat niin näyttelyissä, tokossa, ym..... koitoksissa, joten alkääpähän käyttöpuolen "terroristit" aina ampuko lonkalta alas ihmistä, joka uskaltaa sanoa jotain.
Jarkko: Sinä olet kuten Riittakin avauksessaan enemmän kuin 100 prosenttisesti väärässä. Luepa Riitan avaus, jossa hän virheellisesti väitti, että kysymyksessä on nollaava virhe. Lisäksi tämä Riitan "silmiin" ihan noin vain pistänyt kirjoitus ei ollut kehän laidalta, vaan ihan jalostuksellisessa mielessä lausuttua (vrt Maijun kirjoitus charbonnnén merkityksestä jalostuksessa). Eli herääpä Jarkko nyt sieltä näyttelykehän laidalta. Vaikka kuinka pidät briardin ulkonäköä ja näyttelymenestystä ainoana autuaaksi tekeväksi asiaksi rodussamme, niin kysymyksessä on kuitenkin paljosta muusta kuin näyttelykapistuksesta ja näyttelysäännöistä. Jos se tosiasia ei miellytä, niin kyllä Jaanan mainitsema maltankoira voisi olla sopivampi valinta. Tuossa rodussa eivät ainakaan käyttöterroristit olisi häiritsemäässä kaikenmaailman vaatimuksilla käyttöominaisuuksista ja luonteesta jne vaan voisit keskittyä siihen sinulle olennaiseen. :whoknows:

Itse olisin paljon huolestuneempi, jos koira ei täyttäisi rotumääritelmää vaikka tältä osin:
Luonne
Tasapainoinen, ei aggressiivinen eikä arka.
Virheet: Aggressiivisuus, pehmeys tai arkuus.
Itse taannoin liian pehmeällä briardilla tahkonneena, niin en voi olla kiinnittämättä huomiota myös tähän seikkaan.
Ulla-Maj & Kronvikin pojat
===================
Timo Leppäkorpi
Viestit: 34
Liittynyt: 18.05.05 14:55

Viesti Kirjoittaja Timo Leppäkorpi »

Jarkko Luhtala kirjoitti:USKALTAAKO TEISTÄ KUKAAN ENÄÄ SUOSITELLA, KIINNOSTUNEILLE, YSTÄVILLE, OSTAJILLE, EDES LAPSILLEENNE, ETTÄ MENKKÄ KATSOMAAN BRIARD ry:n KOTISIVUJA ??????

JARKKO & B-TEAM
Totta ihmeessä. Tällainen keskustelu, jos mikä, antaa ihmisille oikeaa ajattelemisen aihetta.

TIMO A-tiimistä.
Timo Leppäkorpi
Viestit: 34
Liittynyt: 18.05.05 14:55

Viesti Kirjoittaja Timo Leppäkorpi »

Keskustelu uhkaa kuihtua, joten...
Jarkko Luhtala kirjoitti:Lisäksi kaipaisin tänne kannustavia ja rotua kehuvia keskusteluja,...
"Rotua kehuvia keskusteluja"
Entä kiinnostaako realismi..?
Timo Leppäkorpi
Viestit: 34
Liittynyt: 18.05.05 14:55

Viesti Kirjoittaja Timo Leppäkorpi »

Jarkko Luhtala kirjoitti:Joten ehdotankin , että kaikki rotumääritelmän säännöt otetaan näyttely puolella välittömästi käyttöön,
joka hiekkalaatikolla!!!
Kyllä rotumääritelmä on ollut koko ajan ja on edelleenkin käytössä kaikkialla, joten varmaankin koko briard-väki kaipaa pientä selvennystä siihen, mitä Sinä Jarkko tarkoitit tällä kommentilla?

terveisin Timo A-tiimistä
Timo Leppäkorpi
Viestit: 34
Liittynyt: 18.05.05 14:55

Viesti Kirjoittaja Timo Leppäkorpi »

Jarkko Luhtala kirjoitti:...olen erittäin huolestunut siitä, että, tälläiset pikku hitlerit ja hitlerittäret ovat valjastaneet tämän palstan täysin omaan käyttöönsä.
Erikoinen väittämä.
Jokaisella rekisteröityneellä käyttäjällä on oikeus vapaasti esittää mielipiteensä tällä palstalla. Mihin perustuu väittämäsi, että "pikku hitlerit(täret)" ovat valjastaneet palstan täysin omaan käyttöönsä?
Jarkko hyvä, pikku hitlärit(täret) odottavat malttamattomina vastaustasi.
Timo Leppäkorpi
Viestit: 34
Liittynyt: 18.05.05 14:55

Viesti Kirjoittaja Timo Leppäkorpi »

No niin. Tehdäänpä pieni yhteenveto edellisistä viesteistä.

Myönnän, että olen edellä irroittanut lauseita kirjoituskokonaisuudesta, mutta se on ollut tarkoituksellista. Onko sitten asioita irroitettu kontekstista, on jo asia erikseen. Välillä tulee mieleen kysymys, onko tuossa Jarkko Luhtalan kirjoituksessa edes koko "kontekstia" olemassakaan. Vastausten puutumisesta voi kukin vetää omat johtopäätöksensä.
Odottelen avoimin mielin kommentteja -etenkin Jarkko Luhtalalta.

terveisin Timo A-tiimistä.
Avatar
Sari Salminen
Viestit: 42
Liittynyt: 04.07.05 18:23
Suomen Briard ry: jäsen
Viesti:

Vastaus Jarkolle:

Viesti Kirjoittaja Sari Salminen »

Eipä juuri uskalla suositella.

Hävettää aika useasti briardistien puolesta kun katsoo näitä keskusteluja. Ei ainakaan ole positiivista mainosta mahdollisille uusille briard-ihmisille. Onneksi emme ole kaikki samanlaisia. :roll:
Jarkko Luhtala
Viestit: 35
Liittynyt: 18.05.05 18:52
Suomen Briard ry: jäsen
Paikkakunta: Vääksy

A-tiimi

Viesti Kirjoittaja Jarkko Luhtala »

H.V Timo Leppäkorpi

Vastaan väitteiisiisi mielelläni, kunhan kotiudun ulkomailta.
Joten palataan silloin asiaan?????
Mikäs, se tuo sinun A -Tiimisi muuten on (kuntoisuusluokka SAint???)
Koostuuko se koiruuksista vai ihmisistä?

Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta tasapuolisesti kaikille!


Terveisn Jarkko & B Team (Boogie, Buffy Ja Billly)
Timo Leppäkorpi
Viestit: 34
Liittynyt: 18.05.05 14:55

Re: A-tiimi

Viesti Kirjoittaja Timo Leppäkorpi »

Sari Salminen kirjoitti:Onneksi emme ole kaikki samanlaisia. :roll:
Onneksi näin on...
Jarkko Luhtala kirjoitti:H.V Timo Leppäkorpi
En ole Hyvä Veljesi...
Jarkko Luhtala kirjoitti:Mikäs, se tuo sinun A -Tiimisi muuten on (kuntoisuusluokka SAint???):
Kyllä, sekin
Jarkko Luhtala kirjoitti: Koostuuko se koiruuksista vai ihmisistä?
Molemmista.

terveisin Timo
Avatar
Ulla-Maj Leppäkorpi
Viestit: 211
Liittynyt: 05.07.05 19:59
Suomen Briard ry: jäsen
Paikkakunta: Sundom, Vaasa

Viesti Kirjoittaja Ulla-Maj Leppäkorpi »

pikku hitlerit ja hitlerittäret ovat valjastaneet tämän palstan täysin omaan käyttöönsä
Voisitko tarkentaa Jarkko ketä nimeomaisesti tarkoitat? Olisi kiva tietää ketä haluat osoitella tällä ilmaisulla. Voin Jarkko ihan henkilökohtaisesti opastaa sinua, jos et ymmärrä tai osaa erottaa kritiikkiä ja nimittelyä toisistaan, vaikka kuinka tekis mieli kuseskella kintulle vaikkapa kehän laidalla... :roll: Tällaistakin nähneenä... :scary:
Ulla-Maj & Kronvikin pojat
===================
Vastaa Viestiin