Terveyslausuntojen oltava voimassa astutushetkellä 1.7 -->

Suomen Briard ry:n hallituksen, paikallisjaostojen ja toimikuntien tiedotuksia.

Terveyslausuntojen oltava voimassa astutushetkellä 1.7 -->

ViestiKirjoittaja Suomen Briard ry. » 05.06.09 11:41

SKL
http://www.kennelliitto.fi/FI/kennellii ... sunnot.htm


PEVISA-ohjelmiin kuuluvien terveyslausuntojen oltava voimassa astutushetkellä 1.7. lähtien

Espoo, 1.6.2009 – Vuoden 2009 alusta voimaan tulleen PEVISA-ohjeen mukaan kaikkien PEVISA-ohjelmiin kuuluvien terveyslausuntojen on oltava voimassa koiran astutushetkellä 1.7.2009 lähtien, jotta pennut voidaan rekisteröidä normaalisti. Kennelliitto pyytää huomioimaan, että röntgenkuvaukset kannattaa tehdä hyvissä ajoin ennen odotettavissa olevaa juoksua. Lausuntojen saaminen voi kestää kesällä lomien vuoksi tavallista pidempään.
Röntgenkuvat lausutaan Kennelliitossa ja niiden lausunto on voimassa vasta, kun tulos on maksettu ja kirjautunut Koiranettiin. Polvi- ja röntgenlausunnot ovat voimassa koiran koko eliniän. Sydänlausunnon voivat antaa kaikki eläinlääkärit ja se on voimassa rotukohtaisten erityisehtojen määrittelemän ajan. Silmä- ja polvilausunnot antaa niiden lausumisoikeudet omaava eläinlääkäri ja ne tulevat voimaan lausumishetkellä. Silmälausunto on voimassa rodun PEVISA-ohjelmassa määritellyn ajan. Vanhentunut lausunto on uusittava ennen seuraavaa astutusta.

Mikäli jotain rodulta vaadittavaa lausuntoa ei ole annettu ennen astutusta, voidaan pentue rekisteröidä FI/ER-rekisteriin ainoastaan jalostustieteellisen toimikunnan myöntämällä poikkeusluvalla. Poikkeuslupaa varten vaaditaan myös lausunto rotujärjestöltä. Mikäli poikkeuslupaa ei myönnetä, voi pentueen rekisteröidä ainoastaan EJ-rekisteriin kerran narttua ja urosta kohden. Sekä tästä syystä myönnetyllä poikkeusluvalla että EJ-rekisteröidyn pentueen rekisteröintimaksu on oma maksuluokka kaksinkertaisena.

Lue myös tiedote 4.12.2008: Uudet PEVISA-säännöt vuoden alusta voimaan: http://www.kennelliitto.fi/FI/kennellii ... Pevisa.htm


Lisätietoja:
Suomen Kennelliitto
Jalostuskonsultti Päivi Rantasalo
Puhelin: (09) 8873 0229

Suomen Kennelliitto
Jalostussihteeri Hanna Bragge
Puhelin: (09) 8873 0213
Suomen Briard ry.
 
Viestit: 321
Liittynyt: 21.04.05 11:59

Paluu Tiedotuksia

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron